به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین عرفان، امروز در جمع خادمان کریمه اهلبیت(س) در سالن اردوهای حرم مطهر، اظهار داشت: در اسلام دو نوع اخلاق مد نظر قرار گرفته است که نخستین نوع آن اخلاق درون است؛ اخلاقی که با تهذیب نفس به دست میآید و درون انسان را به پاکی میرساند.
وی، نوع دیگر اخلاق را «آداب» معرفی کرد و ابراز داشت: رعایت آداب که از منش رفتار ما سرچشمه میگیرد، در زندگی انسان بسیار سرنوشتساز است. این بخش از اخلاق قسمت عظیمی از آموزههای اسلامی را در بر گرفته است.
این استاد حوزه، بالاترین درجه رعایت ادب را در محضر خداوند دانسته و افزود: ادب در ذکر، ادب نفسانی و بزرگداشتن خداوند در جانمان، ادب در امتثال و انجام تمام واجبات الهی، ادب در زمان و عمل بهنگام به دستورات الهی و ادب در انتصاب و دانستن همه خوبیها، از آدابی است که انسان در محضر خداوند باید رعایت کند.
وی با بیان این که انسان نسبت به نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله نیز باید آدابی را رعایت کند، گفت: بر اساس آموزههای قرآن، صلوات فرستادن پس از شنیدن نام پیامبر(ص)، عمل به دستورات پیامبر(ص) و... از جمله آدابی است که باید نسبت به ساحت مقدس نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله داشته باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین عرفان در ادامه با اشاره به جایگاه اهلبیت(ع) و امام زادگان، اظهار داشت: بر اساس روایات، تمامی امازادگان مورد احترام هستند و توجه به این مسئله انسان را به مقامات بالایی میرساند.
وی با اشاره به نمونههایی از احترام و توجه بزرگان دینی نسبت به سادات و مقاماتی که در عرصه به دست آوردهاند، افزود: در میان سادات، امامزادگان که انتسابشان به ائمه اطهار علیهمالسلام بدون واسطه است، جایگاه ارزشمندی هستند که در میان اینها نیز برخی امامزادگان چون حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها دارای جایگاه و مرتبت بالاتری بودند.
استاد و پژوهشگر حوزوی خطاب به خادمان کریمه اهلبیت(س) گفت: خداوند لیاقت و توفیق بالایی به شما داشته است که در خدمت این بانو هستید، کسی که سه امام معصوم علیهمالسلام درباره جایگاهشان و عظمت زیارت این بانو سخن گفتهاند.
حجتالاسلام واالمسلمین عرفان افزود: خدمت در آستان اهل بیت علیهمالسلام و غلامی در پیشگاه این بزرگواران، بر پادشاهی و حکمرانی ارجحیت دارد.
انتهای پیام// 15/ 313